College bezoekt een deel van oostelijk Leiden

Op vrijdag heeft het college van Burgemeester en Wethouders van Leiden een bezoek gebracht aan Pancras-Oost , de Havenwijk, de Zeeheldenbuurt en industrieterrein De Waard. Het college heeft in een korte tijd intensief kennis gemaakt met de wijk, met de diverse instellingen en organisaties uit de wijk en met de wijkbewoners en sleutelpersonen. Het wijkbezoek begon met een fietstocht door de wijken, die o.a. langs de volgende plekken leidde: vm. Sint Elisabethziekenhuis, Meelfabriek, Ankerpark, bedrijventerrein De Waard, begraafplaats Groenesteeg en twee speeltuinen. Ook was er aandacht voor verkeerssituaties in de wijken. De fietstocht werd begeleid door diverse ambtenaren en de wijkagent.

Vervolgens werden basisschool De Dolfijn, buurthuizen Pancrat en ’t Schippertje, de Raad & Daadwinkel, De Zaak en sportschool De Spartaan bezocht. Tussen deze bezoeken door sprak het college in ’t Huis op de Waard met wijkbewoners, speeltuinverenigingen en bewonersorganisaties in de wijk en met woningcorporatie Portaal en woningstichting Ons Doel.

Bij de vorming van het huidige college is afgesproken om 3 à 4 keer per jaar met het gehele college op werkbezoek te gaan in een wijk van Leiden, om de wijk, de wijkbewoners en de organisaties en instellingen in de wijk goed te leren kennen. Het college heeft de Slaaghwijk en de Stevenshof al bezocht. Het bezoek aan deze wijken in oostelijk Leiden is het derde wijkbezoek van het college.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×