Aanbod voor daklozen moet gevarieerder

De SP heeft deze week in de gemeenteraadsvergadering aan het College van B & W gevraagd om in overleg met de instellingen voor dak- en thuislozen te kijken naar de mogelijkheden om het aanbod van activiteiten voor deze groep uit te breiden en gevarieerder te maken. De activiteiten worden nu voornamelijk door Parnassia en De Binnenvest georganiseerd, maar die sluiten niet naadloos op elkaar aan zodat daklozen toch weer op bepaalde momenten de straat op moeten. Totdat het pand Nieuwe Energie eind 2007 wordt opgeleverd denkt de SP dat er met de winter in aantocht een tekort kan ontstaan op het aantal slaapplaatsen voor dak- en thuislozen. Het college heeft overigens pas nog besloten het aantal slaapplaatsen licht uit te breiden, maar de SP is bang dat dat niet voldoende zal blijken.

De SP heeft verzocht het aantal op te hogen tot veertig en hier ook een communicatie-inspanning naar mogelijke gebruikers op los te laten.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×