De 'Dochters van Lear'

Op 19 november, in de Leidse Schouwburg  wordt de voorstelling ‘Dochters van Lear’ door Theatergroep Max gegeven. Deze groep maakt theater voor kinderen en voor iedereen die zich jong voelt. Max vertelt sprookjes-, kampvuur- of nonsensverhalen en laat ploeterende, gevaarlijke, liefdevolle mensen zien. Regisseur Moniek Merkx (Artemis, Suver Nuver, Alex d’Electrique, Carrousel) heeft in ‘Dochters van Lear’ een vrije bewerking gemaakt van Shakespeares ‘King Lear’. Vanuit het perspectief van de dochters keert ze het verhaal van koning Lear binnenstebuiten.

De ‘ Dochters van Lear’ laten zich van hun meest wanhopige en gemene kant zien. De familieleden doen geheime bekentenissen, tonen hun dubbele agenda’s en laten hun werkelijke gezichten zien. Langzamerhand komt het publiek erachter waarom die vader zo eindeloos moppert en bromt…

Geschikt voor kinderen vanaf acht jaar.

19 november 2006, aanvang: 14.30 uur, entree € 10,-

Leidse Schouwburg, Oude Vest 43, Leiden. Telefoon: 071-5163888

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×