Bart van Leeuwen en zijn vrouw Tine lopen door een erehaag van UVS-spelertjes. (foto: Ron Favier) 

Gouden Speld voor Bart van Leeuwen

Mr. Bart van Leeuwen, scheidend voorzitter van U.V.S., krijgt de Gouden Speld voor Externe Relaties van de gemeente Leiden. Dat heeft het College van Burgemeester en Wethouders besloten. Mr. B.J. van Leeuwen (72) neemt vrijdag na een periode van 27 jaar voorzitterschap afscheid van de oudste en grootste voetbalclub van Leiden. Van U.V.S. is de heer Van Leeuwen decennialang hét gezicht geweest. Onder zijn leiding heeft de club zich op het allerhoogste niveau van de vaderlandse amateurvoetbalcompetitie weten te handhaven. Ook heeft hij ervoor gezorgd dat de accommodaties bij de tijd zijn gebleven en heeft hij talloze grote voetbalevenementen naar de Kikkerpolder gehaald.

Daarnaast heeft de heer Van Leeuwen zich ook ingezet voor de organisatie Belangen Amateur Voetbal Leiden en de Leidse Sport Federatie. Buiten de sportwereld was en is Bart van Leeuwen actief. Zo was hij lid van het bestuur van de stichting Vakantie Welzijnszorg Het Buitenhof (gehandicaptenzorg) en de stichting Houtzaagmolen De Heesterboom. Ook was hij jarenlang bestuurslid van de Vereniging Koninginnedag Leiden. Nog elk jaar is Bart van Leeuwen actief als lid van de Commissie Haring en Wittebrood op 3 oktober in De Waag. Tot aan zijn pensionering was de heer Van Leeuwen notaris te Noordwijkerhout.

De speld wordt uitgereikt door loco-burgemeester en sportwethouder Raymond Keur tijdens de receptie, die UVS de scheidend voorzitter aanbiedt op vrijdag 17 november. 

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×