Raad komt kinderen uitgeprocedeerden tegemoet

Er zijn in Leiden zo’n 40 tot 45 uitgeprocedeerde asielzoekers die soms met hun kinderen niet meer in aanmerking komen voor bepaalde voorzieningen omdat zij niet voldoen aan de criteria van de Stichting Uitgeprocedeerde Vluchtelingen (STUV). PvdA en GroenLinks hebben deze week in de gemeenteraadsvergadering verzocht een tijdelijk financiële regeling te treffen voor de kinderen van dakloze uitgeprocedeerde asielzoekers en zonodig tijdelijk extra noodopvang te realiseren.   

Wethouder Gerda van den Berg kijkt wat ze kan doen binnen de wettelijke mogelijkheden.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×