Sluiting perron 1 gewenst

Onder de naam Perron 1 bestaat al een aantal jaren een gedoogplek voor harddruggebruikers onder het vertrekpunt van de treinen in de richting Utrecht van station Leiden Centraal. De PvdA heeft het College van B & W in de gemeenteraadsvergadering van deze week verzocht om voor 1 januari 2007 adequate hulpverlening in te zetten voor deze groep gebruikers. Tevens is verzocht de gedoogruimte zo snel mogelijk te beëindigen. Met de Stichting De Binnenvest, De Schuilplaats en Parnassia worden de mogelijkheden onderzocht tijdelijke dagopvang te realiseren totdat eind 2007 het NUON-gebouw geopend wordt. Het gebruik van harddrugs zal zich dan wel over de rest van de stad verspreiden maar burgemeester Henri Lenferink denkt niet dat dat veel overlast zal veroorzaken. De ChristenUnie is bang voor het zogenaamde waterbedeffect. Wanneer je Perron 1 sluit duikt het probleem elders in de stad wel weer op. Het gaat om negen tot tien harddruggebruikers. “Leiden moet dat kunnen absorberen,” denkt Lenferink.

Deze week heeft minister Johan Remkes burgemeesters extra mogelijkheden gegeven bepaalde plekken in de stad voor bepaalde personen tot verboden gebied te verklaren.

Het NUON-gebouw krijgt de naam Nieuwe Energie.

Leiden schuilplaats


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×