Dansende ontmoeting tussen Afrika en Europa

Dansgroep Krisztina de Châtel maakt Tando (aarde vert.) samen met het dansgezelschap Salia nï Seydou uit Burkina Faso, op 23 november in de Leidse Schouwburg. Tando draait om ontmoetingen tussen Europese en Afrikaanse dansers; onze wortels en van hen. Werelden die botsen, lichamen die elkaar tegen het lijf lopen. Soms op een heftige manier, soms teder, zo verschillend als mensen kunnen zijn. Tando toont de verbeelding van drie choreografen: Krisztina de Châtel, Salia Sanou en Seydou Boro. Wat de choreografen verbindt, is hun interesse voor de puurheid van de bewegende mens, met al zijn onrust, drift, dynamiek en explosies.

De choreografen Krisztina de Châtel, Salia Sanou en Seydou Boro hebben alledrie een gelijk aandeel in de productie. Het dansgezelschap ‘Compagnie Salia nï Seydou’ is gevestigd in Burkina Faso en is regelmatig op tournee in het buitenland. De groep is genoemd naar de oprichters: Salia Sanou en Seydou Boro. Hun stijl kenmerkt zich door een unieke, eigenzinnige combinatie van Afrikaanse en moderne Westerse dans en theater. Hun geëngageerde werk is altijd herkenbaar als dans, ondanks de theatrale en verhalende kenmerken. De expressiemogelijkheden van het lichaam blijven centraal staan.

Salia en Seydou leerden elkaar in 1992 kennen, waarna ze in 1994 hun eigen gezelschap oprichten. Salia en Seydou maakten in hetzelfde jaar hun eerste gezamenlijke choreografie: Le siècle des fous. Hierna volgden verschillende andere choreografieën, afwisselend gezamenlijke en soloprojecten. Tagaalà, le voyageur en Weeleni waren tijdens het festival Julidans in Amsterdam te zien in 2001 en 2003. Het gezelschap geniet inmiddels internationale bekendheid.

Voorafgaand aan de voorstelling is er een inleiding in de Bonbonnière. Deze voorbespreking begint om 19.30 uur en is een geheel kosteloze service voor de bezoekers van de Leidse Schouwburg. In verband met de maximale capaciteit van 50 personen, dient men zich hiervoor op te geven bij de kassa van de Leidse Schouwburg.

Aanvang voorstelling: 20.15 uur 23 november Kaartverkoop via de Leidse Schouwburg.

entree:  € 12,50 tot en met € 17,50. Leidse Schouwburg, Oude Vest 43, Leiden. Telefoon: 071-5163888

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×