Collecte voor dierenasiel brengt ruim 34.000 euro op

Streek-dierentehuis Stevenshage heeft dit jaar meer geld opgehaald tijdens de jaarlijkse collecteweek in oktober. Er kwam 34.277 euro binnen voor de opvang en verzorging van asieldieren. In 2005 was de opbrengst 27.934 euro. Leiden was goed voor meer dan de helft van de totale opbrengst. De collectanten kregen gezamenlijk bijna 17.990 euro in hun bussen. Het dierenasiel is gevestigd aan de Kenauweg 1 in Leiden.

In de eerste week van oktober gingen tientallen vrijwilligers niet alleen in de Sleutelstad langs de deuren, maar ook in de gemeenten: Alkemade, Leiderdorp, Oegstgeest, Teylingen en Zoeterwoude. Stevenshage ontfermt zich over dieren uit al deze gemeenten. Het dierenasiel vangt jaarlijks circa duizend honden, katten en andere dieren op.

,,We zijn ontzettend blij met de hogere opbrengst’’, stelt asielbeheerder Leen Gottschal in een reactie. ,,De kosten van de opvang en herplaatsing van zwerfdieren en dieren die zijn afgestaan door hun eigenaren, zijn de afgelopen jaren flink gestegen.’’

,,We hebben een heel trouwe groep collectanten èn we kunnen er nog veel meer gebruiken’’, vult collectecoördinator Hennie Reyngoud aan. ,,Er zijn nog altijd wijken waar we niet kunnen collecteren en dat is jammer.’’

Wilt u in oktober 2007 helpen met collecteren? Meldt u zich dan alvast aan bij Hennie Reyngoud op 071-5313295 of via e-mailadres collectant@dierenasielleiden.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×