Wouter Bos wordt in een warm bad ontvangen (foto: Ron Favier) 

Wouter Bos als held ontvangen

“Nog 73 en een half uur, dan zullen we deze verkiezingen hebben gewonnen”, Overtuigd van de overwinning van de PvdA opent Wouter Bos zijn speech in het Scheltemacomplex. Enkele honderden fans van partijleider Bos krijgen een hart onder de riem gestoken. Bos trekt fel van leer en weet het publiek tot grote extase te brengen. Het grote slotoffensief is gestart. Met een zevenpuntenplan weet Bos de zaal te overtuigen dat links de beste oplossingen heeft voor een sterk, solidair en sociaal Nederland. “Ik wil geen premier zijn van een land waar voedselbanken bestaan.” De vonk slaat over. Dit had het rode publiek duidelijk even nodig. Na een kleine dip was het gewoon weer nodig dat het vuur weer werd opgerakeld. Het vertrouwen in de leider is weer even helemaal terug. Bos slaagde erin zijn achterban weer nieuwe moed te schenken.

De PvdA haalt in de laatste dagen voor de verkiezingen alles uit de kast om de Tweede-Kamerverkiezingen te winnen. Bos: “Er zijn miljoenen mensen die niet met Balkenende verder willen en een socialer Nederland willen. De zwevende kiezer zal zich aansluiten bij de PvdA. We gaan deze verkiezingen winnen. Samen kunnen we de Nederlander ervan overtuigen dat het gewoon anders moet.”

Met een zware delegatie pakt de PvdA zondagavond in het Scheltemacomplex uit. De Amsterdamse burgemeester Job Cohen en zijn wethouder Ahmed Aboutaleb zijn onder andere vertegenwoordigd. De Utrechtse wethouder Hans Spekman en kandidaat Jeroen Dijsselbloem zijn aanwezig, terwijl ook burgemeester Henri Lenferink eindelijk eens mag laten zien dat hij van rode huize is. Het thema van de avond is integratie, een pijnlijk onderwerp dat tot nu toe in de verkiezingscampagne wat stiefmoederlijk behandeld is maar zondagavond in het Scheltemacomplex breed uitgemeten wordt.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×