Verkeerde staalkabel van lift in stadhuis vervangen

De rechter personenlift in het stadhuis staat al vijf weken op non-actief. Oorzaak hiervan is dat het Liftinstituut de lift heeft afgekeurd. De lift is tijdelijk buiten gebruik gesteld. De lift kan nog wel gewoon gebruikt worden maar het Liftinstituut heeft gezegd dat dat nu onder eigen verantwoordelijkheid valt. De gemeente wil dat risico niet lopen en heeft uit voorzorg de lift buiten gebruik gesteld. Vorig jaar meldden controleurs van het Liftinstituut dat de staaldraagkabel van de rechterlift aan vervanging toe was.

Vorig jaar is inderdaad een staalkabel vervangen maar installateurs hebben zich daarbij vergist en de staalkabel van linkerlift vervangen en niet, zoals bedoeld was, de staalkabel in de rechterschacht. Het kwam pas onlangs bij de jaarlijkse controle 2006 aan het licht dat de verkeerde kabel vervangen was. De staaldraagkabel van de rechterlift wordt nu alsnog vervangen. Vanaf 1 december functioneert de lift weer als vanouds.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×