CDA tegen verblijfsrecreatie in Oostvlietpolder

Dinsdagavond discussieerde de raadscommissie Ruimte en Bereikbaarheid over het voorbereidingsbesluit voor de volkstuinen in de Oostvlietpolder. Het CDA kondigde een amendement aan, omdat verblijfsrecreatie blijkbaar wél wordt toegestaan, hoewel de provincie dat niet wil. Bovendien wil het CDA als enige partij het voorbereidingsbesluit uitbreiden naar de hele Oostvlietpolder. Wethouder Witteman stelt dat volkstuinen bij een stad horen en dat dit voorbereidingsbesluit de enige mogelijkheid is om ze te behouden in de Oostvlietpolder.

De Gedeputeerde Staten willen niet toestaan dat mensen langere tijd achter elkaar op de volkstuinen overnachten en dreigen het bestemmingsplan af te keuren als daarin staat dat verblijfsrecreatie is toegestaan. De gemeente heeft daarom besloten dat tuinhuisjes niet groter mogen zijn dan 29 vierkante meter. In deze tuinhuisjes mag dan namelijk wel overnacht worden. Wethouder Witteman stelt dat de provincie de kleine afmetingen als voldoende garantie ziet tegen langdurige bewoning. Bovendien ziet hij weinig mogelijkheden voor handhaving als overnachten verboden zou zijn.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×