Moet er een ministerie van Veiligheid komen?

De Studiekring over Strafrecht (SOS) en de studieverenigingen Contra Legem en CoDe organiseren op maandagavond 27 november een breed forum over de wenselijkheid van één ministerie van Veiligheid, zoals wordt geadviseerd in het rapport Veiligheid: meer samenhang en slagkracht, betere informatie, minder beleidsdrukte. Dat is een tussenrapport van de gemengde commissie Veiligheid en rechtsorde onder voorzitterschap van mr.drs. Elco Brinkman.

In het rapport beveelt de commissie aan om de huidige ministeries van Justitie en Binnenlandse zaken op te heffen. Al het veiligheidsbeleid betrekking tot de politie, het Openbaar Ministerie en de inlichtingendiensten komt dan onder verantwoordelijkheid van één ‘superminister’.

Sprekers zijn onder anderen mr.drs. Elco Brinkman, A.J. Meijboom (Korpschef van de Politie Rotterdam-Rijnmond en voorzitter van de Raad van Hoofdcommissarissen), drs. Alexander Pechtold, prof.dr.mr. Erwin Muller, prof.mr. Johan de Wijkerslooth en prof.dr. Afshin Ellian. Het forum wordt geleid door prof.dr. Jouke de Vries.

Het forum begint om 20.00 uur in zaal C.1.31 van het Kamerlingh Onnes Gebouw. De deuren zijn open vanaf 19.30 uur.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×