Werk van Arthur Elsenaar & Remko Scha

Brains Unlimited, hedendaagse verbeeldingen van het brein

De tentoonstelling Brains Unlimited in Scheltema is nog te zien tot en met 7 januari. Brains Unlimited toont werk van hedendaagse kunstenaars, die hersenonderzoek als inspiratiebron gebruiken en met hun werk commentaar leveren op de wetenschap. Een spannende tocht langs ons belangrijkste orgaan. Deelnemende kunstenaars zijn: Toine Horvers, Olaf Mooij, Koen Hauser, Merijn Bolink, Krien Clevis, Marc Claeijs, Arthur Elsenaar & Remko Scha en studenten Dutch Art Institute Enschede. Scheltema  vormt, als nieuw centrum voor actuele kunst, waar de relatie tussen kunst en wetenschap in brede zin wordt onderzocht en gepresenteerd, voor Brains Unlimited de bijzondere en zeer passende locatie.

Mede in het kader van Brains Unlimited presenteren op zaterdag 9 en zondag 10 december de partners van Scheltema (Stedelijk Museum De Lakenhal, Universiteit Leiden, De VeenFabriek, Stichting Scheltema en Scheltema Horeca) hun eerste interdisciplinaire S-5 weekend. Dit weekend richten zij de blik het hoofd in. Wat anders verborgen blijft, wordt zichtbaar gemaakt met performances, ontmoetingen, beeldende installaties en muzikale optredens van kunstenaars, acteurs, dichters, muzikanten en wetenschappers. Op het programma staan onder andere een installatie van Mateusz Herczka, performances van Toine Horvers, Arthur Elsenaar & Remko Scha en Eiko en EX PMX. Scheltema Horeca serveert speciale hersenvoedende lunches en diners. Zaterdag 9 december van 13.00 tot 0.00 uur en zondag van 13.00 tot 21.00 uur, toegang € 5,- per dag.

Op 9 december wordt ook de catalogus Brains Unlimited gepresenteerd, verkoopprijs € 7,50.

Stedelijk Museum De Lakenhal in Scheltema, Marktsteeg 1, Hoek Oude Singel, Leiden.

Brians Unlimited is open van dinsdag tot en met zondag van 12.00 tot 17.00 uur. De toegang tot de tentoonstelling is gratis.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×