Tulpenkoorts in Galerie Zone

Vanaf 30 november zijn de ‘Papegaaientulpen’ van Addy Coumou in Galerie Zône  te bezichtigen. Coumou heeft haar opleiding gehad aan de academie voor Beeldende Kunsten st. Joost te Breda en volgde de richtingen schilderen en monumentale vormgeving. Coumou’s ’tulpenkoorts’ begon toen zij een aantal jaren geleden in het Haarlems Teilers museum schilderijen zag van de Zeventiende – Eeuwse schilders Marell en Henstenburg. Vooral de grilligheid van de bloem en het karakteristieke lijnenspel maakten grote indruk op haar. In de abstraktere tulpen komt duidelijk haar achtergrond in de monumentale vormgeving naar voren.

In het werk dat zij laat zien in Galerie Zône, staat vooral de Papegaaientulp centraal.

De expositie loopt vanaf 30 november tot en met 30 december. Er is geen echte opening maar Addy Coumou zal in de galerie aanwezig zijn op zaterdag 2 december van 14.00 tot 16.00 uur.

Galerie Zône, Nieuwstraat 17B, Leiden.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×