Jan Verbaan komt drugsverslaafden perron 0 tegemoet

De bekende Leidse ondernemer en vastgoedbeheerder Jan Verbaan heeft in hat pand Hogewoerd 151 een pand geopend dat hij door zijn vriend Simon Platteel wil laten benutten voor het onderbrengen van drugsverslaafden die de winter onder perron 0 zouden moeten doorbrengen. Voor 825.000 euro heeft Verbaan dit pand eerder dit jaar gekocht.

Verbaan zegt zich het lot van de drugsverslaafden zodanig aan te trekken dat er nu snel een oplossing voor deze mensen moet komen. Verbaan: “De Gemeente Leiden is te laks en te traag om deze mensen adequaat tegemoet te treden. Daarom doe ik het maar.” De afgelopen nachten hebben er al drugsverslaafden in het pand geslapen. De brandweer, zorginstellingen en de gemeente zijn echter niet blij met het initiatief van Verbaan. Het pand zou niet brandveilig genoeg zijn en ook de behandeling van drugsverslaafden vraagt wel wat meer kennis, ervaring en expertise dan van een goedbedoelende Leidenaar verwacht kan worden.

De kans op onderlinge ruzies onder verslaafden, gezondheid, begeleiding vergen nogal wat de mensen die zo’n slaaplek bemensen. Bovendien bereidt de gemeente nu plannen voor voor het gebouw Nieuwe Energie en de gratis drugsverstrekking in de Roodenburgerstraat.

Leiden Jan Verbaan


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×