Schokkende verhalen van vrouwen over grens Israël

Mensenrechtenorganisatie Amnesty International, Werkgroep Leiden, organiseert op woensdag 29 november van 19.30-21.30 uur in Plexus een fototentoonstelling ‘Endless checkpoints’ en een lezing over de bevindingen van de vrouwen van vrijwilligersorganisatie ‘Machom Watch’, die elke dag de situatie langs de grens tussen Israël en de Bezette Gebieden observeren. Esti Tsal en Judith Keshet, twee Machsom Watchers van het eerste uur, zullen de foto´s toe lichten en over hun ervaringen van de afgelopen vijf jaar vertellen. Daarnaast zal Keshet de schokkende verhalen uit haar recent verschenen boek “Checkpoint Watch: Testimonies from Occupied Palestine” tot leven brengen.

Machsom Watch bestaat uit ongeveer 400 vrouwen en is in 2001 opgericht als reactie op de eenzijdige en gebrekkige berichtgeving in de media over de behandeling van Palestijnen door het leger en grenspolitie bij deze controleposten. De aanwezigheid van de vrouwen bij de controleposten blijkt een positieve invloed te hebben op het gedrag van Israëlische soldaten en politiefunctionarissen bij de posten. Maar dat is voor de vrouwen niet genoeg, daarnaast willen ze graag aan de bewoners van Israël en de rest van de wereld laten zien wat er gebeurt bij de controleposten en op die manier invloed uitoefenen op de Israëlische regering. De tentoonstelling “Endless Checkpoints” wordt in de periode van 24 november tot en met 4 december in meerdere steden in Nederland georganiseerd door Amnesty International samen met ICCO, Pax Christi, Een Ander Joods Geluid en COS Groningen. In Leiden wordt de avond georganiseerd door de Leidse Studentengroep van Amnesty International.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via telefoon 06-21106100 of kijken op de website www.machsomwatch.org of www.amnesty.nl.

Lokatie: Plexus (Spectrumzaal), Kaiserstraat 25, Leiden.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×