Zeven aanhoudingen na spoor van vernielingen

De politie heeft op zaterdagnacht zeven jongens aangehouden die vanafLeiden naar Voorhout een spoor van vernielingen hebben aangebracht. De jongens warenvanaf Leiden in de richting van Voorhout over het spoor gaan lopen, omdat de treinvoorlopig nog niet zou komen.

Met stenen die op het spoor lagen hebben zij vervolgens bij veel panden schade aan gericht. Met de stenen gooiden ze naar ruiten van huizen, bedrijven, auto’s en bushokjes. In Leiden werden er stenen gegooid naar de brandweerkazerne aan de Gooimeerlaan, hier sneuvelden vier ruiten. Tevens werd er op het parkeerterrein van de brandweerkazerne een auto met een put in de motorkap aangetroffen. Ook bij de gemeentewerf gingen er verschillende ruiten kapot.

In de buurt van de brandweerkazerne ging er een ruit van een bushokje kapot. In het bushokje werd een steen gevonden die van het spoor afkomstig was. In Sassenheim werden er stenen gegooid naar een huis gelegen aan de Rijksstraatweg. Door de stenen gingen er twee dubbel glazen ruiten kapot en één enkel glazen ruit. Van panden die gelegen zijn aan de Madame Curiestraat, waarvan de achtergevel grenst aan het spoor, zijn de ruiten van vier panden vernield.

In Voorhout sneuvelde een ruitje van een tuinhuisje aan de Rooseveltlaan. De bewoner van de Rijksstraatweg zag de jongens op het spoor lopen en belde de politie. Agenten zijn onmiddellijk ter plaatse gegaan en troffen de jongens bij het spoor aan.

De zeven jongens in de leeftijd van 17(3x) en 18 (4x) jaar afkomstig uit Nieuw Vennep zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Zij worden als groep verantwoordelijk gehouden voor de vernielingen. De ouders van de minderjarigen zijn in kennis gesteld. Agenten hebben inmiddels aangifte opgenomen van een groot aantal van de benadeelden. Tegen de jongens wordt proces-verbaal opgemaakt.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×