Damesvoetbalwedstrijd UVS ontaardt in knokpartij

Een zaalvoetbalwedstrijd tussen de damesteams van EDS Rotterdam en UVS Leiden is maandagavond ontaard in een veldslag. Dat meldt Novum vandaag. Speelsters en supporters van EDS waren zó verbolgen over de 1-6 nederlaag, dat ze de meiden uit Leiden opzochten in de kleedkamer. Over en weer vielen rake klappen, meldt de politie Rotterdam dinsdag, maar niemand raakte gewond. De politie hield achttien vrouwen en zeven mannen in de leeftijd van 11 tot 43 jaar aan, allen speelsters en supporters van het Rotterdamse zaalvoetbalteam. Van hen zitten dinsdagmiddag nog vijf vrouwen vast.

Voor de wedstrijd was al duidelijk dat het een beladen confrontatie zou worden. Diverse speelsters van beide teams hadden elkaar eerder ontmoet in het veldvoetbal, wat was uitgemond in een verhitte confrontatie. ‘Tijdens de wedstrijd waren er direct irraties’, zegt coach Dick Bakker van UVS Leiden. In de kleedkamer werden er vervolgens ‘een paar tikken’ uitgedeeld. ‘Twee meiden van ons hebben blauwe plekken opgelopen. Ook de moeder van een van onze speelsters is geslagen en heeft blauwe plekken’, aldus Bakker.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×