Diabetespatiënten beter af bij Z & Z

Dertig jaar na de introductie van de bloedglucosemeters kan iedereen met diabetes de voor deze meters benodigde teststrips voor een deel vergoed krijgen. Dat kan via het collectieve contract die de Diabetesvereniging Nederland (DVN) heeft afgesloten met Zorg en Zekerheid. Het onderbrengen van dit collectieve contract bij Zorg en Zekerheid is een logisch gevolg van haar goede inkoopbeleid van diabeteszorg.

Het aantal mensen met diabetes type 2 is gegroeid tot 650.000. Per jaar komen er daar zeker 65.000 bij. Al die mensen moeten goede diabeteszorg krijgen om ernstige complicaties aan ogen, voeten, gewrichten, nieren, hart en bloedvaten en het zenuwstelsel zoveel mogelijk te voorkomen. Daarvoor is het onder andere noodzakelijk dat je zelf je bloedglucosewaarde kunt controleren.

Mensen met diabetes krijgen een vergoeding voor dit zelfcontrolemateriaal. Vanuit de aanvullende verzekering ontvangen mensen met diabetes 2 het zogenaamde Diabetesstartpakket. Daarnaast komen mensen met diabetes in aanmerking voor verschillende kortingen zoals op het lidmaatschap van de DVN, de cursus ‘omgaan met diabetes’, een voetbehandeling, een goede bril en sportscholen.

Het collectieve contract biedt ook 7% korting op de basisverzekering en de aanvullende verzekeringen. De DVN biedt onafhankelijke en betrouwbare informatie over diabetes en dus ook over zorgverzekeringen en diabetes. Meer informatie over deze collectieve verzekering is dan ook verkrijgbaar via de DVN Zorglijn (033) 4630566, zorglijn@dvn.nl. Bellen kan op maandag tot en met vrijdag van 10.00 – 15.00 uur. Deze lijn is van 24 november tot en met eind januari bereikbaar.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×