Leiden verliest groot evenement aan Eindhoven

Na een uitstapje vorig jaar in Leiden is het IJssculpturenfestival dit jaar terug in Eindhoven. Op het Stadhuisplein in de Lichtstad zijn inmiddels de voorbereidingen in volle gang. De winterse sprookjeswereld gaat op 9 december open voor het publiek. De tentoonstelling duurt tot begin februari. In een grote thermische tent waar de temperatuur op 8 graden onder nul ligt, vervaardigt een internationaal kunstenaarsgezelschap sprookjesbeelden uit 250.000 kilo ijs en 400.000 kilo sneeuw.

De sculptuurruimte is in vier delen opgedeeld. Achtereenvolgens komen onder meer de sprookjes Belle en het Beest, De Kikkerkoning, De Kleren van de Keizer, De Gelaarsde Kat, Doornroosje, Assepoester, Het Meisje met de Zwavelstokjes, Repelsteeltje, Sneeuwwitje, Klein Duimpje en Roodkapje aan bod. Het IJssculpturenfestival in Eindhoven is volgens de organisatie een van de grootste in de wereld. Er worden ongeveer 200.000 bezoekers verwacht. Met het evenement Eindhoven Winterstad wil de gemeente zich afficheren als de coolste stad van Nederland.

Vorig jaar streek het IJssculpturenfestival, na twee keer in Eindhoven opgebouwd te zijn, neer naast de Groenoordhallen in Leiden. Omdat de onderhandelingen dit jaar niet zo vlot verliepen is de organisatie wederom teruggevallen op de Lichtstad. Afgelopen editie trok het IJssculpturenfestival in Leiden veel bezoekers en was het thema Rembrandt 400. Met name doordat bezoekers door een Nachtwacht in ijs konden lopen was de Leidse editie zeer bijzonder.     

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×