Leidse reizigers vertraagd door rook in trein

De brandweer is maandag in actie gekomen in een trein op station Amsterdam RAI. Door een smeulende hoogspanningskast ontstond rond half zes veel rookontwikkeling in de stoptrein, die van Utrecht via Duivendrecht op weg was naar Leiden. Vanwege een eerder geconstateerd defect hadden alle reizigers de trein toen al verlaten, zegt een woordvoerder van spoorbeheerder ProRail.

Niemand raakte gewond, wel had het treinverkeer last van het incident. Veel reizigers waren op weg naar Leiden. Om de brandweer zijn werk te kunnen laten doen, was de spanning van de bovenleiding gehaald. Rond zeven uur werd het treinverkeer hervat.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×