Leerlingen helpen mee de uitreiking van het Leidse Groene Lintje te organiseren.

Ludy Feyen krijgt Leids Groen Lintje

Beeldend buitenkunstenaar Ludy Feyen is onderscheiden met het Leidse Groene Lintje. Zij is hierdoor de eerste Ridder in de Orde van de Groene Geuzen. De ceremonie vond plaats op 24 november tijdens de netwerkconferentie Duurzaam Daten van de Stichting IDeeWinkel. Ludy Feyen verbeeldt levensenergie. Zij werkt op intuïtieve wijze aan beelden en verbeelding, dicht bij de aarde. Met gebruik van natuurlijk materiaal maakt zij beelden en installaties. In de IdeeWinkel gaf zij vrijdag 24 november tijdens de netwerkconferentie de workshop “mytisch mini landschap”. Veel meer over het werk van deze Leidse kunstenaar, die de hele wereld afreist, leest u op: www.ludyfeyen.nl. De netwerkconferentie Duurzaam Daten van de Stichting IDeeWinkel opende met een inleiding van emeritus prof. dr. Egbert Tellegen, een kritische milieusocioloog. Hij zet zich af tegen het gebruik van de term duurzaamheid die volgens hem te pas en te onpas wordt gebruikt.

Guido Enthoven, directeur van het Instituut voor Maatschappelijke Innovatie, vertelde waarom op zijn instituut 2000 ideeen liggen te verstoffen op de plank: ze zijn nooit tot wasdom gekomen. Dirk Los, verbonden aan de TU Delft en de IDeeWinkel, liet zien hoe het innovatieve computerprogramma voor het ondersteunen van burgerinitiatieven gaat werken. Hij maakte de naam bekend van dit systeem: IDefix. Bijzonder was de enthousiaste inzet van 20 leerlingen van het Da Vinci College die de hele dag handen spandiensten leverden, tot volle tevredenheid van de deelnemers.

Er was een inspirerende ideeën- en netwerkmarkt, een verrukkelijke 100% biologische netwerklunch en verschillende workshops over burgerintiatieven, knelpunten en oplossingen. Er werden verrassende duurzame dates gemaakt tussen burgers, ondernemers en vertegenwoordigers van instellingen zoals het IVN, Fonds 1818 en VROM. Nadat de deelnemers 15 aanbevelingen uit de workshops hadden gewaardeerd, ging iedereen met een DoeHetZon pakketje naar huis, dat tijdens de conferentie werd samengesteld door de leerlingen van het Da Vinci College. De IDeeWinkel wil de aanbevelingen grondig bestuderen en maakt hiervan een verslag. Dit wordt gepubliceerd op de website www.ideewinkel.nl. Een Ideewinkel, wat koop je daar? Je koopt er helemaal niets! Wel kun je er terecht met ideeën met betrekking tot milieu en duurzame ontwikkeling. De IdeeWinkel helpt je zoeken naar medestanders die kunnen helpen om je ideeën uit te voeren.

De Ideewinkel is in 2005 opgericht als servicepunt en kenniscentrum waar Duurzame Ontwikkeling en Burgerinitiatieven centraal staan. Het vormen van netwerken van gelijkgestemden is nodig om burgerinitiatieven tot leven te brengen. Om dit te realiseren ontwikkelt de IdeeWinkel een duurzame datebase. Sinds 22 april 2006 zijn wij elke werkdag geopend voor bezoekers.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×