Aanhouding na inbraak

Een alerte getuige belde woensdag rond 04.50 uur, de politie nadat zij een man een woning had zien uitrennen. De politie is onmiddellijk naar de woning gegaan en heeft met meerdere agenten een zoekactie gehouden. Twee agenten in een politieauto zagen een man fietsen die voldeed aan het signalement en zetten de achtervolging in. De verdachte fietste hard weg op het moment dat hij de politieauto zag. De verdachte reed op een gegeven moment het gras naast het fietspad op om te kunnen ontsnappen, maar de agenten volgden hem over het gras.

De verdachte wilde keren, maar reed vervolgens tegen de politieauto op. Hij viel en ging er te voet vandoor. Onderweg gooide hij een aantal pasjes weg. De agenten zetten de achtervolging te voet in. Zij werden geassisteerd door een derde agent die met zijn auto de pas van de verdachte afsneed. De verdachte kon daarna snel worden aangehouden. De verdachte verzette zich hevig tegen zijn aanhouding, maar de agenten wisten hem in bedwang te houden. Uiteindelijk bleek er ingebroken te zijn in een woning aan de Gerard Brandtstraat.

De pasjes die de verdachte weg had gegooid, bleken ook afkomstig te zijn uit de woning. De bewoners hebben aangifte gedaan van diefstal en gaven aan dat de deur niet op het nachtslot had gezeten. De verdachte is dan ook vermoedelijk door te “flipperen” binnengekomen. Tegen de verdachte word proces-verbaal opgemaakt.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×