foto: Annaleen Louwes

Avontuurlijke opa fotografeerde de wereld begin vorige eeuw

Joke en Carla Mulder (‘Lange poten’) hadden een bijzondere grootvader. Rond 1900 trok hij over de aardbol als ontdekkingsreiziger, fotograaf, idealist, kolonist en rentenier. Hij liet een collectie van 2.000 indrukwekkende foto’s na. Rond 1906 verwierf hij fortuin in Indo-China en maakte expedities vanuit Saigon naar de tempels van Angkor Vat. Hij reisde naar Hanoi, Napels en New York, belegde in Russische spoorwegen en verloor zijn kapitaal. Opa legde zijn reizen vast op stereofoto’s, zoals de eerste T-Ford, het pas geopende Suezkanaal, Haiphong rond de eeuwwisseling en de eerste wolkenkrabber in New York. Met deze foto’s gaan de zussen Joke en Carla op zoek naar zijn mysterieuze levensverhaal. In de voorstelling ‘Stills’ op 1 en 2 december in het LAK Theater, worden deze stereofoto’s met hun fraaie dieptewerking, gecombineerd met live videobeelden van de zussen Mulder. Zo worden heden en verleden gecombineerd in deze avontuurlijke voorstelling.

Carla Mulder heeft vaak met succes in het LAKtheater gespeeld, vorig seizoen nog met ‘Gepamperd en Gepeperd’. Dit seizoen zien we haar, samen met haar zus als kleindochters van een bijzondere opa.

Data: 1 en 2 december, aanvang 20.30 uur. Toegang € 12.00, 65+ kaart/ CJP-pas € 10.50. Kaarten zijn telefonisch te bestellen : 071-5124890, of via de website: www.laktheater.nl

LAK theater, Cleveringaplaats 1, Leiden.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×