foto: Karel Zwaneveld

Dans op zoek naar stilte in een wereld vol onrust

‘Eigenzinnig, oorspronkelijk, expressief, acrobatisch, heftig en energiek’. Met deze woorden werd de vorige voorstelling van Club Guy & Roni, ‘Myrrh and Cinnamon’, tijdens de Nederlandse Dansdagen 2005 uitgeroepen tot een van de hoogtepunten van het seizoen. De nieuwe voorstelling ‘All is Well’, 6 en 7 december in het Lak Theater, draait om spannende contrasten. Een verstild duet wordt afgewisseld door een explosief trio. ‘Griezelig acrobatisch’ noemde de Volkskrant de manier waarop danseressen worden opgetild. Zo laten choreografen Guy Weizman en Roni Haver zien hoe de mensen tegenwoordig hun weg zoeken in een wereld vol drukte, lawaai en een opdringerige beeldcultuur.

De mensen met de grootste mond hebben het voor het zeggen. Toch zoeken de zes dansers steeds weer de intieme nuances. Dat maakt hen kwetsbaar, maar ze blijven er keer op keer naar streven dit rustpunt te midden van de drukte te vinden. Club Guy & Roni werd geïnspireerd door de oud-Griekse mythe van Sisyphus, zoals die is beschreven door Albert Camus. Sisyphus werd door de goden gestraft. Hij moest een steen tegen een berg oprollen. Telkens als hij bijna de top had bereikt, ontglipte de steen hem en viel die naar beneden, waarna Sisyphus weer opnieuw kon beginnen. Een uitzichtloze situatie! Toch weigert hij zijn hoop te verliezen.

Data: 6 en 7 december, aanvang 20.30 uur. Toegang :€ 15.00, 65+ kaart/CJP-pas € 13,50 Kaarten zijn telefonisch te bestellen: 071-5124890 of via de website: www.laktheater.nl

LAK theater, Cleveringaplaats 1, Leiden.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×