Achmea kiest voor Leiden

De gemeente Leiden heeft een belangrijke overeenkomst ondertekend die de ontwikkeling van een groot kantorencomplex mogelijk maakt in de U-bocht in Leiden naast het NS-station. Verzekeringsmaatschappij Achmea gaat zich er vestigen en hiermee komt er 30.000 m2 kantooroppervlakte bij in Leiden. Het kantorenpand wordt een prestigieus complex. Uniek in Nederland is het drie-voudig gebruik van de grond. De weg loopt onder het kantoor door en onder de weg wordt een parkeergarage gebouwd. B

&W moet de overeenkomst nog vaststellen maar is zeer verheugd over de keus van Achmea voor Leiden. Wethouder Witteman;”de bouw van dit kantorencomplex geeft het stationsgebied een extra stedenbouwkundige allure en is tegelijkertijd een stimulans voor de verder ontwikkeling van het gebied. Het sluit aan bij onze toekomstvisie om initiatieven op het gebied van werkgelegenheid en de kantorenmarkt te ontwikkelen.”

Wethouder Van As geeft aan dat de komst van Achmea een grote impuls geeft aan de economie van de stad. “Met deze overeenkomst halen we een aantrekkelijke werkgever naar Leiden. En ook komt Leiden hiermee nog beter op de kaart te staan als het gaat om de randstedelijke kantorenmarkt.” B&W neemt nog een besluit over de ruimtelijke procedure die gevoerd wordt om realisatie van het kantoor mogelijk te maken.

De nieuwe locatie in Leiden wordt één van de zeven kernlocaties van Achmea. Achmea huurt het pand van de ontwikkelaar Eurocommerce die dit project gaat realiseren. Achmea wil in 2009 het nieuwe kantoor betrekken. Het ontwerp voor het kantorenpand is gemaakt door architect Fons Verheijen van het architecturenkantoor VVKH Architecten in Leiden.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×