Illegale krantenbezorgers aangehouden

Bij een gecombineerde actie van het team Vreemdelingenzaken van de politie en de arbeidsinspectie zijn donderdagnacht 30 november bij een krantendepot aan de J.C. de Rijpstraat tien vermoedelijk onrechtmatig in Nederland verblijvende vreemdelingen aangehouden. De vreemdelingen, mannen van nog onbekende afkomst en in de leeftijd van 23 tot en met 42 jaar, zijn in vreemdelingenbewaring gesteld. De politie is bezig met een onderzoek naar hun identiteit en verblijfsstatus.

De controle werd gehouden in het kader van de Wet Arbeid Vreemdelingen. De politie had uit eigen bevindingen het vermoeden gekregen dat het depot voor de bezorging van de kranten illegale vreemdelingen gebruikte. Rond 04.30 uur waren politie en arbeidsinspectie daar om dat te controleren. Uit een 1e onderzoek terplaatse bleek van vermoedelijk onrechtmatig verblijf in Nederland en werden ze aangehouden. De arbeidsinspectie maakt proces-verbaal op tegen de depothouder.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×