TomTom aanpassen voor Leiden

Rijkswaterstaat heeft de afgelopen maanden overleg gevoerd met fabrikant TomTom over de routes die worden aangegeven in mobiele routeplanners. Jos Posthuma van GroenLinks ziet hier ook mogelijkheden voor de gemeente Leiden, zeker waar het de specifieke stads- en binnenstadsproblemen betreft. ‘Er moet voorkomen worden dat auto’s door de binnenstad de kortste route kiezen, terwijl ze aan de ander kant van de stad moeten zijn. Bovendien zou het mooi zijn als te grote vrachtauto’s niet meer de binnenstad in gaan en vast komen te zitten.’

Posthuma ziet ook graag een alternatieve route voor de binnenstad in de TomTom. ‘Zolang er geen kleinere ringweg is binnen Leiden, zou ik willen dat het verkeer via de grote ring om de stad heenrijdt en niet meer, zeker niet overdag tijdens de spits, over de Hooigracht, de singels en de Turfmarkt blijft rijden. Dit zou de luchtkwaliteit verbeteren en overlast verminderen. Ook moeten de Breestraat en Langebrug niet meer genoemd worden als doorgaande wegen.’ Om het doorgaand sluipverkeer in de binnenstad via de Langebrug en de Turfmarkt onmogelijk te maken hebben GroenLinks en PvdA onlangs in een raadsvergadering al gevraagd om zogenaamde knips aan te brengen.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×