Regionale kaarsen- en kaartenactie in restaurants

In het kader van 10 december, de Internationale Dag voor de Mensenrechten, organiseren de lokale Amnesty-afdelingen in Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten-Wassenaar en Zoeterwoude een regionale kaarsen- en kaartenactie in diverse restaurants. Samen delen zij in de regio aan de eetgelegenheden circa 900 Amnestykaarsen uit en bijna 1500 kaarten met daarop de tekst: “10 december, Dag van de Rechten van de Mens. Mensenrechten zijn van iedereen. Ieder jaar vraagt Amnesty International op deze dag wereldwijd aandacht voor de naleving van de mensenrechten. Helaas is dat nog steeds nodig. Dank voor uw aandacht.”

Doel van deze regionale actie van de vijf organiserende lokale Amnesty-afdelingen is het horecapubliek een moment stil te laten staan bij de Dag voor de Rechten van de Mens. Vandaag de dag is in veel landen in de wereld het slachtofferaantal van mensenrechtenschending nog altijd hoog. 

In de Leidse binnenstad zullen vrijwilligers van Amnesty op 8 en 9 december ruim 600 Amnesty-kaarten verspreiden onder diverse restaurants. Daarnaast zal er in pop- en cultuurcentrum LVC aan de Breestraat een stand met Amnesty-informatie staan waar een petitie getekend kan worden.

Ook organiseert Amnesty Leiden op 10 december een fakkeloptocht. Amnesty bedankt de horecagelegenheden die bereid zijn belangeloos aan de actie mee te werken. Amnesty International viert 10 december overal ter wereld als de Internationale Dag voor de Mensenrechten. Ook in Nederland vinden de hele dag activiteiten plaats.

Amnesty International is een onafhankelijke en onpartijdige organisatie die de naleving van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens nastreeft. Zij voert actie voor beëindiging van ernstige schendingen van het recht op leven, het recht niet te worden gemarteld, het recht op vrijheid van geweten en van meningsuiting, en het recht niet te worden gediscrimineerd. Meer informatie over Amnesty International is te vinden op www.amnesty.nl.

De lokale afdelingen maken deel uit van de landelijke organisatie van Amnesty Nederland. Zij zetten zich met vrijwilligers lokaal actief in voor de doelstellingen van Amnesty.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×