Ad van Meurs

Ad van Meurs en Julian Dawson in Common Grounds 3

Zondagavond 17 december vindt in De Waag het derde concert in de serie Common Grounds plaats. Deze serie van zes concerten is samengesteld door de Engelse singer/songwriter Iain Matthews. In elk programma treden er op zijn uitnodiging twee collega’s op, met wie hij probeert te achterhalen wat het geheim is achter een geslaagde song. De avonden verlopen volgens een vast stramien: een kort optreden van Matthews, twee optredens van de gastartiesten en een rondetafeldiscussie over het vak songwriting, waaraan het publiek kan deelnemen. Voor de derde aflevering van Common Grounds komen Ad van Meurs en Julian Dawson naar Leiden. De Volkskrant noemde Van Meurs de beste singer/songwriter van de lage landen

Een reputatie die ook in het buitenland doorklinkt. Onlangs nog maakte Van Meurs met zijn spraakmakende folkband The Watchman een uitgebreide tournee door de Verenigde Staten. Wie Van Meurs vraagt naar het soort muziek dat hij maakt, krijgt vage antwoorden. Zijn songs zijn te vergelijken met rock, folk of blues. Het is muziek uit het hart. In zijn eigen omschrijving zegt Van Meurs: “een hart dat meer twijfels dan zekerheden kent en altijd hopeloos verliefd is op het leven zelf.” Van Meurs neemt een gast mee: Haytham Safia, een virtuoze bespeler van de ud, een Turkse luit. De Engelsman Julian Dawson ontdekte tijdens zijn opleiding tot beeldend kunstenaar dat muziek maken hem beter ligt dan schilderen. Hij brak in 1988 door met het album ‘Luckiest Man in the World’, dat verassend genoeg in Duitsland de hitlijsten haalde als plaat van de maand. Sindsdien heeft hij vele albums op zijn naam geschreven, ook met Matthews. Bij publiek en vakgenoten oogst hij veel waardering met zijn ietwat hese stem en onmiskenbaar eigen stijl, die balanceert tussen folk, pop en nog wat invloeden.

De Waag, Zondag 17 december, 19.30 uur, toegangsprijs: € 15,–. Kaarten kunnen telefonisch bij de kassa van de Stadsgehoorzaal worden gereserveerd (071-513 17 04) of via de website: www.stadsgehoorzaalleiden.nl.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×