Leidse Garlic naar regio-finale van Dommelsch Clash

Vrijdag 22 december zal de regiofinale van de ‘Dommelsch Clash of the Coverbands 2006’ in Plan C te Rotterdam plaatsvinden. Garlic, de 8-mans Allround coverband uit Leiden, maakte op vrijdag 17 november tijdens de 1e halve finale voor de regio Zuid-Holland/ Zeeland, een prachtige show van haar optreden. Zo genoot het publiek bijvoorbeeld van de act die door de trompettist en de saxofonist werd opgevoerd in het nummer ‘Hit me’ van Ian Dury. Ook technisch kwam Garlic uitstekend voor de dag; de balans was goed en vocaal klopte het ook perfect. De repertoirekeuze was boeiend, maar voor een breed publiek wat lastig. Een wat commerciëler repertoire zou net wat meer punten hebben opgeleverd.

Ook Blended uit Schiedam maakte grote indruk in de 1e halve finale en gaat samen met Garlic door naar de volgende ronde. Garlic werd bovendien ‘Public’s Favourite’. Zeven top-bands zullen 22 december strijden om twee plaatsen in de finale van Zuid-Holland/ Zeeland. Deze bands zullen vervolgens uitkomen voor hun regio in het Amsterdamse Paradiso. De spanning stijgt, want in kwaliteit ontlopen de bands elkaar niet veel en het zijn nuances, die de doorslag kunnen geven. Voor de vakjury wordt het steeds moeilijker om een keuze te maken. Voor het publiek wordt het steeds leuker.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×