Baggerwerkzaamheden tijdelijk gestaakt

Het Hoogheemraadschap van Rijnland is gestopt met het baggeren van de Leidse grachten omdat er munitie is gevonden in de bodem. Werknemers vonden na aflevering van de bagger in het depot een landmijn, een mortiergranaat en een handgranaat. De handgranaat was nog voorzien van een ontsteker. De lading bagger was afkomstig uit grachten in de omgeving van de Haagweg. Op basis van historische gegevens over munitiedumpingen en bombardementen waren deze vondsten niet voorzien.

Voorlopig vindt de arbeidsinspectie dat de baggerwerkzaamheden in alle grachten van Leiden moeten worden gestaakt. Pas als er speciale veiligheidsmaatregelen zijn genomen, kan het werk worden voortgezet.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×