Daklozenopvang Verbaan voorlopig gedoogd

Het monumentale pand Hogewoerd 151 mag voorlopig dienst blijven doen als opvang voor daklozen, mits er geen sprake is van een levensbedreigende situatie in het pand. Verbaan moet nog wel het een en ander doen om het pand geschikt te maken voor opvang van daklozen. Het pand moet brandveilig gemaakt worden en er moet voldoende toilet- en douchegelegenheid zijn. Als dat niet het geval is wordt onmiddellijk tot ontruiming overgegaan. Dat liet PvdA-wethouder Gerda van den Berg deze week weten. Van den Berg: “Wij bereiken vanuit de gemeente met al onze regelingen en opvangmogelijkheden toch kennelijk niet alle daklozen.”

Aanvankelijk bestond daarover enige onduidelijkheid bij initiatiefnemer Jan Verbaan en zijn vriend Simon Platteel, omdat de politie op last van de brandweer donderdagmiddag de enige dakloze die op dat moment aanwezig was had gesommeerd het pand te verlaten. Na ampel beraad besloot de gemeente vandaag de opvang van daklozen toch oogluikend toe te staan.

Leiden Jan Verbaan


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×