Leidenaar omgekomen in Congo

Bij baggerwerkzaamheden van Boskalis in Congo is donderdagavond een 52-jarige Leidenaar verongelukt. Dat meldt RTV West. De Leidenaar was in dienst van de baggeraar. Twee van zijn collega’s, een Filipijnse medewerker van Boskalis en een lokale arbeider, kwamen eveneens om het leven. Het drietal bevond zich op een schip dat in de haven van Pointe-Noir aan de Atlantische kust kapseisde. Veertien opvarenden bleven ongedeerd.

Over de oorzaak van het ongeluk is verder nog niets bekendgemaakt. “Het duurt even voor onze onderzoekers ter plaatse zijn'”, aldus Peter Berdowsky, voorzitter van de Raad van Bestuur van Boskalis. “Een dergelijk ongeluk is zeer uitzonderlijk in de baggersector.”

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×