Omwonenden Vijf Meiplein eisen schadevergoeiding

Omwonenden van het Vijf Mei Plein in Leiden eisen een schadevergoeding van de gemeente omdat hun uitzicht is verpest door het nieuwe winkelcentrum. Het ontwerp genaamd ‘De Luifelbaan’ bestaat uit een winkelstraat met overkappingen over de weg. De bewoners van de flat naast het plein klagen over de naargeestige keuze van de donkergrijze bakstenen en over de hoogte van de appartementen bovenop de winkels. Ze hebben een advocaat in de hand genomen en eisen een schadevergoeding van 5.000 tot 10.000 euro. Dat meldt RTV West.

De bouw op het Vijf Mei Plein is nog niet afgerond, maar de winkels worden al volop gebruikt. Winkeliers zeggen dat het nieuwe centrum veel meer klanten trekt dan vroeger.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×