Statiegeldbonnetjes voor kinderen Nicaragua

De tweede klas van het Rijnlands Lyceum International Dept. (dit zijn kinderen van 12 jaar oud) houdt van 1 tot en met 16 december een bijzondere inzamelingsactie ten behoeve van straatkinderen in Nicaragua. Dit met het doel om ook deze kinderen een kerstcadeau te kunnen geven. Het project is uitgebreid beschreven op de website: www.buildingnewhope.org, een prima staaltje van gemeenschapsopbouw en duurzame ontwikkeling. De inzameling zal plaats vinden in bijna alle supermarkten in Leiden, Oegstgeest, Leiderdorp en waarschijnlijk ook in Lisse, en wel in de vorm van statiegeldbonnetjes. De kinderen hebben zelf de ‘brievenbusjes’ gemaakt die bij de sigarettenkiosk of kassa komen te staan en posters, waarmee de winkeliers hun deelname kunnen laten zien. Het fijne van de statiegeldbonnetjes is, dat het geld dat ze waard zijn, al is uitgegeven en mensen meer het idee hebben dat ze een stukje papier weggeven, dan dat ze diep in de buidel moeten tasten.

De klas (MYP2) is druk bezig geweest met een eigen website : www.kidsonthestreet.nl Deze website is drietalig omdat Engels de voertaal op school is, Nederlands voor de ouders en geïnteresseerden en Spaans, zodat de kinderen in Nicaragua toegang hebben tot het project en contact kunnen opnemen met de kinderen hier. De scholieren gaan ook zelf de huizen langs om lege flessen op te halen. De tijd die zij aan de actie besteden telt mee voor hun ‘sociale dienstplicht’ van 20 uur per jaar. Behalve ondersteuning van een goed doel staat dus ook de inzet van de kinderen voor minder bedeelden centraal.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×