Pand Zoeterwoudsesingel gekraakt en al weer ontruimd

Vrijdagochtend is op de Zoeterwoudsesingel, te Leiden een huis gekraakt. In eerste instantie leek de kraak op de legale wijze te zijn uitgevoerd en dit is dan ook bevestigd door twee ambtenaren van de politie. Er is, zoals bij een legale kraak hoort, leegstand geconstateerd door deze twee ambtenaren, wat betekent dat er vanaf dat moment huisvrede is gebroken. Echter, deze avond, rond zes uur kwam er een drietal ambtenaren nogmaals langs de deur. Dit was vreemd want normaal gesproken komen er geen ambtenaren langs rond dit tijdstip. Al helemaal niet als er al leegstand is geconstateerd.

De agenten deelden mee dat er bewijs zou zijn van het op heterdaad betrappen tijdens het binnenkomen van het pand. Volgens de agenten zouden de buren gebeld hebben naar de politie, of er aangifte is gedaan is nog maar de vraag. Verder zou er sprake zijn dat het pand niet lang genoeg leeg stond. De politie deelde mee dat de eigenaar aangifte heeft gedaan. In deze aangifte vertelt de eigenaar dat het pand niet lang genoeg leeg stond, namelijk nog maar 11 maanden. Volgens de politie was er geen echt bewijs in deze aangifte opgenomen.

Toch was dit blijkbaar voor de politie genoeg grond om te ontruimen. Over het algemeen worden dit soort zaken via een Kort Geding tegen de staat geregeld. Een kort geding betekent dat een zaak als deze eerst voor de rechter moet komen voordat er ontruimt mag worden. Burgemeester of politie staan hier buiten, hier hebben ze geen zeggenschap over als er een kort geding loopt. Na veel overleg is er besloten dat de hoofdagente contact zou opnemen met de advocaat van de krakers. Daar is blijkbaar toch niets uitgekomen. Het is nu vrijdagavond tien over half acht ten tijde van het schrijven van dit bericht. Er is net gebeld naar de sympathisanten, deze delen mee dat er nu een ontruiming plaatsvindt.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×