Wethouder Van As komt met plannen 'Minder & Beter'

Wethouder Filip van As (Christen Unie/Economische Zaken) wil nu echt de administratieve lastendruk van de gemeente voor burgers, bedrijven en instellingen drastisch omlaagbrengen. Door de instelling van een horecaloket heeft hij voor de horeca al een inhaalsag bereikt en hij wil dit nu ook voor de overige partijen bewerkstelligen. Aan de hand van zogenaamde best practices van andere vergelijkbare gemeenten wil hij komen met een uitgebreid voorstel om de administratieve lastendruk omlaag te brengen. Het programma heet ‘Minder & Beter’.  Wat de kostenbesparing betreft heeft Van As zich geen taakstelling opgelegd. Wel wil hij er binnen deze collegeperiode voor zorgen dat Leiden qua laagste administratieve lastendruk bij de Top Tien van Nederland hoort.  

Voor de gemeente zal dat een derving van inkomsten betekenen nu er minder leges te innen vallen, maar aan de andere kant kunnen nu ook ambtenaren worden vrijgespeeld om andere zaken aan te pakken. Bovendien bespaart het een hoop ergernis over en weer.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×