Kristian Bezuidenhout geeft exclusief recital in De Waag

De pianist Kristian Bezuidenhout geeft op dinsdagavond 19 december een recital in De Waag met werken van Mozart, Haydn, Salieri en Benda. Het is zijn enige solo-optreden in Nederland! Bezuidenhout, die in New-York woonachtig is, kreeg de prijs van de Vereniging van Schouwburg- en Concertdirecties (VSCD), een van de belangrijkste muziekonderscheidingen in Nederland, voor de inspirerende manier waarmee hij zich inzet voor het bespelen van historische instrumenten. In februari dit jaar, maakte hij diepe indruk tijdens een tournee met het ‘Orkest van de Achttiende Eeuw’.

Hij vertolkte, ook in de Leidse Stadsgehoorzaal, de solopartijen in enkele pianoconcerten van Mozart en nam van Frans Brüggen, die wegens omstandigheden moest afzeggen, het dirigeren over. Zijn bevlogen spel en verrassend inspirerende dirigeerstijl werden door de pers uitgebreid bejubeld.

Aanvang 20.15 uur Toegangsprijs: € 20,– / CJP: € 18,–. Kaarten kunnen telefonisch bij de kassa van de Stadsgehoorzaal worden gereserveerd (071) 513 17 04 of via de website: www.stadsgehoorzaalleiden.nl.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×