Harpiste Lavinia Meijer

Toptalenten geven koffieconcert in de Waag

Op zondag 10 december, vanaf 11.30 uur geven violist Tjeerd Top en harpiste Lavinia Meijer een koffieconcert in de Leidse Waag. Beiden staan bekend als toptalenten. De violist Tjeerd Top zette zichzelf in de schijnwerpers, toen hij de eerste prijs van het Oskar Back Concours in de wacht sleepte. Hij trad op met orkesten en dirigenten van naam en faam, en was plaatsvervangend eerste concertmeester bij het Concertgebouw Orkest. Niemand minder dan Herman Krebbers stelde hem zijn kostbare Italiaanse Bergonzi-viool ter beschikking. De CV van harpiste Lavinia Meijer laat zich lezen als een succesverhaal. Zij maakte wereldwijd een zegetocht langs harpconcoursen, waar zij telkens eindigde bij de hoogste drie. Binnenkort pakt zij haar koffers om te concerteren in de internationale serie Rising Stars, een samenwerkingsverband tussen ’s werelds grootste concertzalen, van de Weense Musikverein tot New York’s Carnegie Hall.

Het programma doorkuist drie eeuwen muziekgeschiedenis. Te horen zijn harpsolo’s en duo’s, van Bach, Spohr, Saint-Saëns, Renié, Massenet, tot de hedendaagse Oekraïense componist Valéry Kikta.

De Waag, Zondag 10 december 2006, 11.30 uur. Toegangsprijs: € 17,– / CJP: € 15,–. Kaarten kunnen telefonisch bij de kassa van de Stadsgehoorzaal worden gereserveerd 071-513 17 04 of via de website: www.stadsgehoorzaalleiden.nl.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×