Ernst Jansz en danseres Shelly Lapré (foto PR)

Drie singer-songwriters in de Leidse Schouwburg

Op zondag 10 december om 16.00 uur zal er, in het kader van ‘Kijkzondag’ in de Leidse Schouwburg een optreden plaats vinden van zanger, schrijver en multi-instrumentalist Ernst Jansz (Doe Maar, CCC Inc. en Boudewijn de Groot). Jansz is geboren en getogen in Amsterdam. Zijn jeugdherinneringen staan opgetekend in het boek ‘Molenbeekstraat ‘ en zijn te beluisteren op de gelijknamige CD. Autobiografische elementen worden verweven met sprookjes, refererend aan zijn Indische achtergrond. In de voorstelling ‘Molenbeekstraat’ leest hij voor uit zijn boek en zingt en speelt zijn liedjes. Shelly Lapré, beeldend kunstenares en danseres, illustreert de Indische sprookjes. Zij danst en speelt met licht en schaduw. Ted Lekatompessy bespeelt gamelan en percussie.

In december zijn drie singer-songwriters te zien in de Leidse Schouwburg; Ernst Jansz op zondag 10 december, Thé Lau op maandag 11 december en Stevie Ann op donderdag 28 december. Zij blinken allen uit in muzikaliteit en betreden, gewapend met een gitaar, het podium. Het werk van deze drie artiesten is voornamelijk persoonlijk en bespiegelend van aard.

Thé Lau zit een kwart eeuw in het vak. Toch is de CD ‘Tempel der Liefde’, die in februari dit jaar uitkwam, de eerste plaat waar hij volledig tevreden over is: ‘Eindelijk is het helemaal geworden zoals ik het bedoel’. Lau komt op het podium nog sterker uit de hoek dan in de studio. Samen met zijn begeleider sinds jaren, Jan-Peter Bast en het volledig uit vrouwen bestaande tangostrijkkwartet Pavadita, staat hij te popelen om de Tempel der Liefde als een Lauiaanse theatervoorstelling neer te zetten: veel songs, wervelende tango’s en boekfragmenten.

Stevie Ann is hét nieuwe muzikale multitalent van dit moment. Al vanaf de eerste noten van haar indrukwekkende debuutalbum Away From Here wordt duidelijk dat deze 19-jarige singer-songwriter niet zomaar een zangeres is, maar een getalenteerde muzikant en componist. Onlangs verscheen haar nieuwe single One Year of Love. Sinds Stevie Ann deze single begin november bij ‘De Wereld Draait Door’ speelde is er veel gebeurd! Zo staat haar album Away From Here sinds deze week op de vierde plaats van de Top 100.

Reserveren voor deze voorstellingen is mogelijk via de kassa van de Leidse Schouwburg. Deze is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 12.00 tot 17.00 uur en op maandag en zaterdag van 12.00 tot 15.00 uur. De kassa is bereikbaar op telefoonnummer: 071- 5163888. On line kaartverkoop is mogelijk via www.leidseschouwburg.nl.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×