Mees

Vogels in de winter

‘Welke vogels vertrekken nu en welke vogels komen er in mijn tuin? Moet ik nou wel of niet voeren? Heeft de zachte winter invloed op de vogelwereld? Was dat nou echt een ijsvogeltje?’ Allemaal vragen waar Hans Adema en Carla Teune het antwoord op weten. Op 10 december is er een speciale zondagswandeling in de Leidse Hortus Botanicus  onder leiding van Adema en Teune. Adema, (stads)bioloog, neemt u mee op een zoektocht naar vogelsoorten die in de Hortus een goede overwinterplek vinden. Hij weet precies waar groenlingen, kepen, koperwieken en misschien zelfs goudhaantjes te vinden zijn. De Hortus is voor hen in de winter een veilige, en voedzame haven. De exotisch ogende halsbandparkieten zijn nu, in de doorzichtige, kale bomen, gemakkelijk te vinden.

Teune, hortulana van de Leidse Hortus weet, na jarenlange voederervaring van de vogelwereld in de Clusiustuin, alles van vetbollen, pindasnoeren, speciale mengsels en wel water of geen water. Spaar al uw vogelvragen op voor Hans Adema en Carla Teune en geniet van een frisse wandeling door een stille Hortus op zondagmorgen.

Zondagwandeling 10 december, aanvang 12.00 uur bij de hoofdingang; de wandeling duurt ongeveer een uur. Kaarten: Dagkaart 5 euro, Dagkaart 65+ 3 euro, Kinderen 4-12 jaar en CJP 2,50 euro, Museumkaart Gratis.

Hortus botanicus, Rapenburg 73, Leiden. Telefoon: 071 – 527 7249

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×