Werk van Carin Stoop

Windowshopping in RAP Architectuurcentrum

Op zaterdag 9 december wordt om 17.30 uur de feestelijke decembertentoonstelling ‘Windowshopping’ geopend in RAP Architectuurcentrum. De opening wordt opgeluisterd met sfeermuziek door leden van het Jeugdsymfonie orkest Rijnstreek. De tentoonstelling wordt verzorgd door zeven kunstenaars met ieder een eigen interpretatie van het fenomeen ‘windowshopping’ en de maand december. De zeven kunstenaars zijn: Bernadette Drenth, Laura van der Linden, Elisah Bangourrah, Carin Stoop, Ella Koopman, Carina Riezebos en Michelle Schmitt.

Het werk van vormgever Bernadette Drenth is geïnspireerd door traditionele textiele technieken zoals haken, breien, weven, macramé, en historische monumentale kostuums. Dit resulteert in ‘beeldige kleding’;kostuums die wel gedragen kunnen worden, maar meer wandelend kunstwerk dan kleding of mode zijn.

Laura van der Linden werkte van 1991 tot 2000 bij de Nederlandse Opera op het hoedenatelier van de kostuumafdeling. Vanaf 2000 is zij als freelancer en zelfstandige verder gegaan. Haar opdrachten bestaan uit divers interieurwerk en theateropdrachten. Het werk dat zij voor windowshopping selecteerde bestaat uit kleine persoonlijke zakjes waar een kaartje of klein cadeautje in kan en uit beschilderde linnen kussens.

Elisah Bangourrah is geboren in Parijs en volgde de Mode en Foto academie in Amsterdam. In 2006 werkte zij het hele jaar met ‘Papier’ en onderzocht de scheidslijn tussen plat en ruimtelijk. In november waren de resultaten van dit onderzoek te zien op de PAN Amsterdam en een deel hiervan komt terug in Windowshopping.

Carin Stoop studeerde textiele werkvormen en heeft zich gericht op het inrichten en ontwerpen van interieurs met de nadruk op textiel. In haar eigen atelier Gezusters Stoop maakt zij in het bijzonder lampenkappen, zowel klassieke kappen met oude technieken als moderne kappen met oog voor detail.

Michelle Schmitt volgde de kunstacademie in Den Haag en richt zich sinds 1996 op dessinontwerp voor gordijnen, bedtextiel, behang en karpetten voor de industrie. Sinds 2004 ontwerpt ze ook interieurtextielproducten, deze zijn te zien in de tentoonstelling Windowshopping.

Ella Koopman werkte tot midden jaren 80 ‘vlak’ als schilder, tot ze overging op losse, niet opgespannen stukken linnen, die ze met stiksels structureerde. Op haar naam staat een unieke vorm van textielbewerking die vele toepassingen kent. In haar atelier werkt ze aan een eigen oeuvre, maar ook couturiers, architecten en interieurontwerpers maakten gebruik van haar stoffen.

Carina Riezebos is ontwerpster van bijzonder glaswerk. Zij ontwerpt en vervaardigt in eigen beheer glas, geproduceerd o.a. in Tsjechië bij de fabriek Ajeto. Via een aantal exclusieve verkooppunten en haar studio in Haarlem wordt deze vaste collectie glaswerk gedistribueerd en verkocht op de Nederlandse markt. Naast de vaste collectie ontwerpt Riezebos ook persoonlijke geschenken.

Windowshopping, 9 december tot en met 7 januari 2007 Feestelijke opening: zaterdag 9 december, 17.30 uur. Openingstijden: zaterdag 12.00 – 18.00 uur. De tentoonstelling is vanaf de straat 24 uur per dag te bekijken.

RAP Architectuurcentrum, Nieuwstraat 33, Leiden

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×