Koen Kaptijn en Ariane Schluter (foto PR)

Steractrice Ariane Schluter speelt 'De Dienstmeid Zerline'

Op vrijdag 15 december is de voorstelling ‘De Dienstmeid Zerline’ door Orkater te zien in de Leidse Schouwburg. Zerline is een hoofdstuk uit de vuistdikke roman ‘Die Schuldlosen’ van Hermann Broch (1886-1951). Met veel succes speelde Jeanne Moreau eind jaren tachtig Zerline als theatermonoloog over de hele wereld. Dit keer is de eer aan actrice Ariane Schluter om de ondergeschikte en opstandige Zerline te spelen. In het stuk vertelt Zerline sissend en kirrend haar ongewone liefdesgeschiedenis in een zondagse zomerstilte. De jonge huurder Andreas (Koen Kaptijn) loeit en koert op zijn trombone, van ver begeleid door verleidelijk pianospel. Op een zondag komt Zerline de kamer in van Andreas. Haar verlangen naar liefde, kinderen en huiselijk geluk heeft zich ontwikkeld tot een gevaarlijke vastberadenheid. Zerline onthult Andreas een levensverhaal van heersen en dienen, liefhebben en haten. Steractrice Schluter en trombonist Kaptijn schitteren in een dialoog tussen woorden en muziek, zoals dat hoort bij Orkater.

Schluter is dit seizoen weer terug bij Orkater en De Mexicaanse Hond. In de jaren negentig speelde ze in de voorstellingen Kaatje is Verdronken en in de speelfilms De Jurk en Kleine Teun van Alex van Warmerdam. In 2003 én in 2004 ontving zij de prestigieuze Theo d’Or.

De voorstelling begint om 20.15 uur.Voorafgaand aan de voorstelling is er een inleiding in de Bonbonnière. Deze voorbespreking begint om 19.30 uur en is een geheel kosteloze service voor de bezoekers van de Leidse Schouwburg. Bezoekers wordt verzocht, in verband met de maximale capaciteit van 50 personen, zich hiervoor op te geven bij de kassa van de Leidse Schouwburg. Reserveren is mogelijk via de kassa van de Leidse Schouwburg. Deze is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 12.00 tot 17.00 uur en op maandag en zaterdag van 12.00 tot 15.00 uur. De kassa is bereikbaar op telefoonnummer: (071) 5163888. On line kaartverkoop is mogelijk via www.leidseschouwburg.nl.

Leidse Schouwburg, Oude Vest 43, Leiden

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×