Glasscheidingswanden van Polly Hogenboom

Unieke kunst in poliklinieken Leids Diaconessenhuis

De nieuwbouw van de poliklinieken in het Leidse Diaconessenhuis is in februari dit jaar officieel in gebruik genomen. Nu er kunst in deze poliklinieken staat en hangt, is de nieuwbouw pas echt compleet. De glaspanelen van kunstenaar Polly Hogenboom en de speciaal geknoopte lampen van Niels van Eijk en Miriam van der Lubbe geven de ruimtes een unieke uitstraling. De Glasscheidingswanden van Hogenboom schermen de diverse wachtkamers af van de gang. Hogenboom heeft zich laten inspireren door de thema’s Bollenstreek en duinen en de panelen beschilderd met glasverf. Hierdoor ontstaat een luchtige, maar tegelijkertijd duidelijke scheiding van gang en wachtruimte.

Voor het lichtobject aan het plafond in de hal is door de kunstenaars Van Eijk en Van der Lubbe zesendertighonderd meter lichtdraden verwerkt tot drie handgeknoopte kroonluchters. Verder bestaat dit object uit vijf grote en vier kleine ‘Bobbin Lace’ lampen en honderdvijftig lijnlampen. Het lichtobject past mooi bij de vorm van het gebouw, het kubistisch patroon op de vloer en bij de vide.

Diaconessenhuis, Houtlaan 55, Leiden

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×