Geiser leidt tot koolmonoxidevergiftiging bij 9 personen

Negen bewoners van een pand aan de Oude Vest in Leiden zijn in de nacht van donderdag op vrijdag slachtoffer geworden van koolmonoxidevergiftiging. Vijf van hen zijn naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp gebracht, maar zijn inmiddels weer naar huis. Vermoedelijk is een defecte geiser de oorzaak van het ongeval. De negen bewoners werden even na middernacht onwel. Ambulancepersoneel onderzocht de bewoners en stuurde vijf van hen voor ale zekerheid door naar het ziekenhuis.

Koolomonoxidevergiftiging ontstaat vaak in slecht geventileerde ruimten waar een kachel, boiler of geiser is. Het – geurloze -gas veroorzaakt in eerste instantie hoofdpijn, misselijkheid en braken. Bij hoge doses leidt de vergiftiging tot bewusteloosheid. Bij langdurige blootstelling overlijdt het slachtoffer. Het verschijnsel doet zich overigens steeds minder vaak voor.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×