Referendum over RijnGouwelijn definitief

De Leidse burger mag zich definitief in een referendum uitspreken over de RijnGouweLijn, de railverbinding door de binnenstad. Dat is donderdagavond besloten door de Leidse gemeenteraad. Het referendum wordt op 7 maart gehouden, tegelijkertijd met de verkiezingen voor de Provinciale Staten. Het gaat om de vraag of men de lijn door de Leidse binnenstad wil of niet. Het wordt een ja/nee referendum en niet om een variant a/b referendum. Overige tracés die om de binnenstad heen gaan zijn eerder financieel niet haalbaar gebleken. Het gemeentebestuur heeft beloofd zich neer te leggen bij de uitslag van het referendum, als er een opkomst is van meer dan 30 %, maar zal het uiteindelijk moeten voorleggen aan de provincie Zuid-Holland. De gemeenteraad vervangt het woord voorkeurstracé door voorliggend tracé.

De komende weken moet er nog wel het een en ander worden uitgezocht over de kosten van de RijnGouweLijn. Ook is niet precies duidelijk welke gebouwen en bruggen moeten worden gesloopt om de verbinding aan te leggen. Er moet een duidelijke voorlichtingscampagne komen waarin de voors en tegens voldoende over het voetlicht worden gebracht.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×