Na Leiderdorp nu ook Leidse raad akkoord

Na de gemeenteraad van Leiderdorp is nu ook de Raad van de gemeente Leiden akkoord gegaan met de samenwerking tussen de sociale diensten van Leiden en Leiderdorp. Deze samenwerking wordt vastgelegd in een gemeenschappelijke regeling en een dienstverleningsovereenkomst tussen de gemeenten. Dat heeft de gemeenteraad donderdagavond unaniem besloten, na een stemverklaring van Leefbaar Leiden-raadslid Daan Sloos.

Met ingang van 1 januari 2007 gaan de afdelingen sociale zaken van Leiden en Leiderdorp gezamenlijk de Wet Werk en Bijstand en aanverwante regelingen uitvoeren. Het gaat om een lichte juridische samenwerkingsvorm op basis van de Wet gemeenschappelijke regeling. De wethouders van de beide gemeenten vormen samen het gemeenschappelijk orgaan. De gemeente Leiden is verantwoordelijk voor de inrichting en de werkzaamheden van de uitvoeringsorganisatie, personeel van de gemeente Leiderdorp gaat in deze uitvoeringsorganisatie werken.

De verwachting is dat de samenwerking zal leiden tot verbetering van de dienstverlening. De klanten van de sociale diensten krijgen vanaf januari te maken met één goed ingerichte organisatie. Daarnaast is er door de samenwerking een bredere arbeidsmarkt waar de gemeenten zich op kunnen richten. Dit leidt bijvoorbeeld tot meer mogelijkheden voor reïntegratie.

Voor klanten in Leiderdorp blijft er in hun eigen gemeente een loket bestaan voor onder andere het verstrekken van informatie en het indienen van verschillende aanvragen. Wethouders Paul Jonas (gemeente Leiden) en Peter Glasbeek (gemeente Leiderdorp) zeggen over de samenwerking: ‘Door de invoering van de Wet Werk en Bijstand werden gemeenten vanaf januari 2004 zelf ook financieel verantwoordelijk voor de uitvoering van de bijstand. Dit maakt dat prestatieverbetering en meer samenwerken nog belangrijker werden dan ze al waren. We zijn dan ook erg blij dat we op dit terrein vanaf januari aanstaande kunnen samenwerken en hebben er het volste vertrouwen in dat beide gemeenten zich voluit zullen inzetten voor een geslaagde samenwerking.’

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×