Buurtcomité Hogewoerd wil praten over daklozenopvang

Het buurtcomité Hogewoerd e.o. wil op korte termijn in gesprek met het college van B & W en projectontwikkelaar Verbaan over de toekomst van de panden Hogewoerd 151 en 153. Op voorhand is het comité niet tegen de opvang, wel leven er vele vragen.

Zo heeft men het ernstige vermoeden dat na de bouwvergunningverlening deze groep weer op straat zal staat. Voorzitter Wolfgang Keller : “Als bewoners van de binnenstad nemen we graag onze verantwoordelijkheid voor de zwakkeren uit onze samenleving: maar dan wel in goed onderling overleg en met voldoende informatie vooraf.” Onder meer de veiligheid van en met name het brandgevaar voor gebruikers en omwonenden van het pand baren het buurtcomité zorgen. Aanvankelijk werden er olielampjes en kaarsen gebruikt voor verlichting. Nu zou er elektriciteit zijn maar een buurtbewoner merkte op dat er geen meubilair aanwezig is en dat de elektriciteitskabels los in de gangen liggen.

Het buurtcomité is van mening dat een conflict tussen een projectontwikkelaar en de gemeente niet over de ruggen van de Leidse daklozen én de bewoners van de Hogewoerd en Rijnstraat zou moeten worden uitgevochten. Ook ziet men niets in een tijdelijke opvang gedurende de periode tijdens welke de ontwikkelaar op zijn vergunning moet wachten. De bewoners van de Hogewoerd en omstreken denken graag mee over een oplossing maar dan wel een echte oplossing van duurzame aard.

Advertentie

Leiden Jan Verbaan


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×