Bijzondere werpmessen in Museum Volkenkunde

Voor het eerst in de geschiedenis toont Museum Volkenkunde haar collectie Afrikaanse werpmessen. Het museum heeft een collectie van 121 werpmessen en aanverwante wapens uit de westelijke Centraal-Afrikaanse regio. De werpmessen uit Centraal-Afrika zijn bijzonder vanwege hun verzamelgeschiedenis, de unieke vormgeving en hun relatie met de handelscontacten in Neder-Kongo. Vrijwel alle messen zijn voor 1900 verzameld en verkregen door schenking en aankoop van verzamelaars, die veelal in dienst waren van de ‘Nieuwe Afrikaansche Handelsvereniging’. Hun opvallende vorm en mooie afwerking tonen het vakmanschap van Centraal-Afrikaanse smeden in de laatste helft van de negentiende eeuw.

Deze kleine tentoonstelling is er een in de serie ‘Collecties in de spotlights’ waarin het museum bijzondere onderdelen van haar collectie uitlicht.

Museum Volkenkunde, Steenstraat 1, Leiden. Telefoon: 071 – 5168 800

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×